POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE CEMPS ARMONIZATA CU NORMELE GDPR

 

GENERALITATI

In conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare si ale Regulamentului (UE) 679/2016 al Parlamentului European si al Consiliului privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, CEMPS se obliga sa respecte normele prezentate in Regulament.

Colectarea, utilizarea si prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand utilizati produsele si serviciile furnizate de catre CEMPS sunt explicate si detaliate in aceasta “Politica de confidentialitate”.

De fiecare data cand participati la diverse promotii si/sau achizitionati produsele si serviciile pe care le ofera compania CEMPS sau prin partenerii nostri, intrati sub incidenta “Politicii de confidentialitate” a CEMPS.

Prezenta “Politica de confidentialitate” se adreseaza utilizatorilor persoane juridice care acceseaza site-urile noastre, utilizeaza si/sau beneficiaza de serviciile si produsele oferite de catre compania CEMPS, aceasta fiind responsabila atat pentru colectarea, cat si pentru utilizarea datelor cu caracter personal. 

CEMPS isi ia angajamentul de a respecta viata privata, tratand cu seriozitate aspectele ce tin de aceasta si respectand cu rigurozitate legislatia privind protectia datelor cu caracter personal.

 

CINE ESTE CEMPS SI CUM NE PUTETI CONTACTA?

CEMPS este o societate al carei domeniu de activitate este comercializarea si intretinerea echipamentelor de ridicat, cu sediul in Bd. Preciziei, Nr. 3, Sector 6, Bucuresti.

 Pentru intrebari si detalii legate de “Politica de confidentialitate” ne puteti contacta prin transmiterea unui e-mail la adresa: office@cemps.ro sau ne puteti suna la: 021 493 40 76.

 

DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

In functie de produsele si/sau serviciile achizitionate/utilizate si de modul in care interactionati cu societatea CEMPS, categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram, includ:

 1. Date de identificare: 

 • numarul de identificare in scopuri de TVA, codul de identificare fiscala, numarul de inregistrare la registrul comertului;

 • nume, functie, sex.

 1. Date de contact:

 • Numar de telefon fix si/sau mobil si adresa de e-mail mentionate in contract sau in interactiunea cu agentii nostri de vanzari sau cu persoanele implicate in derularea relatiei cu dumneavoastra.

 1. Date de cont:

 • numar de client, tip contract, valoare contract, informatii cu privire la tarife, facturi, istoric plati pentru plati primite, respectiv datorate.

 1. Date financiare:

 • date legate de contul dumneavoastra bancar si alte informatii bancare.

 1. Date privind solvabilitatea:

 • comportamentul si istoricul de plata, detalii legate de frauda si de folosirea abuziva a produselor si/sau a serviciilor, facturi emise, dovezi plati efectuate.

 1. Date privind relatia cu clientii:

 • corespondenta cu privire la cererile si/sau reclamatiile dumneavoastra si ale altor interactiuni pe care le-ati avut sau le aveti cu CEMPS, prin telefon, in mediul online, prin e-mail sau prin intermediul retelelor sociale, in urma carora datele primite vor fi inregistrate in baza noastra de date.

 1.  Date privind interactiunea cu produsele si/sau serviciile:

 • detalii legate de utilizarea de catre dumneavoastra a produselor si serviciilor furnizate de catre CEMPS, precum si detalii legate de accesarea anumitor sectiuni si a unor informatii cu privire la defectiuni ale echipamentelor sau nefunctionalitati ale serviciilor, dar si a altor evenimente menite sa afecteze produsele si/sau serviciile oferite, care pot fi colectate sub forma de informatii statistice cu privire la natura celor comunicate de catre dumneavoastra.

 1. Date cu privire la retelele de tip “Social Media”:

 • prin accesarea profilului companiei CEMPS pe o retea de “Social Media” anumite date pot fi transferate furnizorului serviciului retelei de “Social Media”. Acestea ar putea fi date de identificare personale, date cu privire la IP si la comportamentul de navigare, fara a se limita la acestea;

 • putem primi date de la furnizorii de servicii “Social Media” (Facebook, LinkedIn, Youtube etc.), precum date de contact, preferinte, contactele/prietenii dumneavoastra, in functie de setarile pe care dumneavoastra le aveti in respectiva retea de “Social Media”; 

 • in cazul in care nu doriti ca reteaua de “Social Media” sa colecteze date cu caracter personal, pentru schimbarea setarilor cu privire la informatiile legate de datele cu caracter personal pe care le primim de la furnizorii de servicii “Social Media”, va recomandam sa accesati panoul de setari si pe cel de confidentialitate al aplicatiei “Social Media”, ori sa-i contactati pe furnizorii respectivi pentru a va oferi mai multe detalii.

 1. Date deduse:

 • date generate sau deduse de noi pe baza unor date deja existente despre dumneavoastra, indiferent de sursa acestora, obtinute direct din interactiunea cu produsele si/sau serviciile CEMPS sau din surse externe, din care putem anticipa preferintele dumneavoastra pe baza produselor si/sau serviciilor deja achizitionate si/sau utilizate.

 1. Date cu privire la site-urile online:

 • in momentul accesarii site-urilor noastre este posibil sa inregistram date cu privire la IP si la comportamentul de navigare corelate cu alte date ce decurg din interactiunea cu site-urile CEMPS.

 1. Pentru orice alte tipuri de date:

 •  pe care le putem utiliza in anumite scopuri si care nu au fost enumerate anterior, dar care pot sa apara ulterior, aleatoriu sau cu titlu permanent, in functie de specificitatea unor actiuni viitoare si care au impact asupra datelor cu caracter personal, va vom informa la momentul respectiv. 

 

DE UNDE OBTINEM DATELE DUMNEAVOASTRA?

 1. Direct de la dumneavoastra:

 • cand ne furnizati in mod direct informatiile, cum ar fi prin completarea unui formular, sau prin examinarea interactiunii cu noi

Datele cu caracter personal pot fi obtinute atunci cand:

 • cumparati, contractati si/sau utilizati produsele si/sau serviciile furnizate de catre CEMPS;

 • ne contactati prin diverse canale de comunicare pentru a solicita informatii cu privire la produsele si/sau serviciile pe care noi le furnizam;

 • vizitati site-urile noastre sau participati la promotiile derulate de catre CEMPS sau prin partenerii nostri, in diferite campanii de promovare (evenimente, platforme online, diferite mijloace mass-media etc.).

Consideram datele primite ca fiind complete si corecte, iar in vederea stabilirii veridicitatii, CEMPS verifica prin mijloace proprii, in conformitate cu respectarea legislatiei in vigoare, daca datele va apartin. In cazul in care avem suspiciuni ca datele furnizate nu va apartin, vom clarifica situatia si vom lua masuri ce constau, dupa caz, in actualizarea sau stergerea datelor incorecte. Pentru o comunicare cat mai eficienta, compania CEMPS deruleaza campanii de actualizare a datelor, atat prin apeluri telefonice, cat si prin prelungirea unor contracte, in special cele de servicii.

 1. Din alte surse:

 • date obtinute din surse externe;

 • date deduse, generate pe baza datelor detinute despre dumneavoastra.

Sursele externe din care pot fi obtinute datele dumneavoastra inlcud:

 • surse publice, cum ar fi: site-uri online, pagini de “Social Media”, baze de date publice (ex: baze de date ale Registrului Comertului, ale Ministerului de Finante, ale Monitorului Oficial si ale altor structuri ale statului);

 • brokerii de date (platforme cu baze de date) ale caror activitati constau in vanzarea de date cu caracter personal;

 • prestatorii de servicii de asigurari pentru produsele si serviciile furnizate de catre CEMPS;

 • prestatorii de servicii de protectie (GPS montat pe echipamente) pentru produsele furnizate de catre CEMPS;

 • prestatorii de servicii financiare pentru finantarea achizitiei produselor si serviciilor furnizate de catre CEMPS;

 • autoritati sau institutii publice.

 

SUNTETI CLIENT CEMPS SAU CLIENT POTENTIAL?

 

Iata pentru ce vor fi folosite datele cu caracter personal:

 1. Verificarea precontractuala prin care inainte de incheierea unui contract, CEMPS va efectua anumite verificari pentru a ne asigura ca sunteti eligibil pentru produsele si/sau serviciile solicitate.

 2. Furnizarea produselor si/sau serviciilor si mentinerea parametrilor tehnici; acestea fac parte din sau includ:

 • procesarea comenzilor si solicitarile dumneavoastra de modificare a contractelor existente;

 • procesarea produselor si/sau serviciilor pe care le-ati achizitionat de la noi;

 • informarea privind statusul comenzilor;

 • furnizarea produselor si/sau serviciilor, inclusiv serviciile care utilizeaza date de localizare;

 • informarea privind modificarile caracteristicilor tehnice sau de alta natura ale produselor si/sau serviciilor;  

 • optimizarea si gestionarea nevoilor de produse si/sau servicii ale clientilor CEMPS.

 1. Facturarea si procesarea platilor. Asistenta si gestionarea relatiei cu clientii. Colectarea creantelor.

Aceste operatiuni includ: 

 • emiterea facturilor pentru produsele si/sau serviciile contractate;

 • contactarea dumneavoastra cand se face actualizarea datelor de facturare sau nu putem primi plata;

 • procesarea platilor pentru produsele si serviciile achizitionate;

 • sa raspundem solicitarilor si intrebarilor dumneavoastra cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate sau care sunt comercializate de catre CEMPS;

 • sa va informam asupra unor aspecte cu privire la produsele si serviciile furnizate de catre CEMPS;

 • sa va informam cu privire la sumele datorate;

 • sa organizam si sa efectuam activitatea de colectare a debitelor, respectiv a prejudiciilor suferite ca urmare a utilizarii abuzive a produselor si a nerespectarii contractului.

 1. Imbunatatirea produselor si a serviciilor. 

CEMPS doreste sa imbunatateasca in mod continuu produsele si serviciile oferite dumneavoastra, precum si dezvoltarea armonioasa a relatiei ca urmare a interactiunii cu dumneavoastra.

Ne propunem sa intelegem nevoile dumneavoastra, sa analizam produsele si serviciile oferite, sa crestem calitatea si relevanta acestora completata cu imbunatatirea fluxului de informatii.

Pentru indeplinirea obiectivelor enumerate, CEMPS va prelucra date care pot fi anonime sau agregate, acestea facand referire la: echipamentul dumneavoastra (tipul, producatorul echipamentului, seria), activitatile desfasurate, informatii tehnice, date de localizare furnizate de catre modulele GPS montate, date privind interactiunea cu dumneavoastra si date deduse.

 1. Marketing.

Datele cu caracter personal, in special datele de contact, vor fi utilizate pentru a va tine la curent cu privire la produsele si serviciile oferite de catre CEMPS.

In acest context, este posibila transmiterea de: buletine informative, materiale publicitare, invitatii de participare la sondaje, informatii cu privire la oferte si promotii.

Va putem contacta prin e-mail sau telefon.

Personalizarea comunicarilor de marketing prin:

 1. Realizarea unor profiluri de baza, prin care personalizam comunicarea raportandu-ne la produsele si/sau serviciile achizitionate (tip contract, echipament achizitionat, valoare, feedback furnizat). Astfel, utilizam un minim de date pentru a fi cat mai eficienti in activitatea de marketing desfasurata.

 2. Realizarea unor profiluri superioare, prin care utilizam un volum mai mare de date cu caracter personal dupa ce am obtinut permisiunea dumneavoastra (date legate de solvabilitate, date de navigare, date privind interactiunea cu dumneavoastra etc.).

 

           6. Cercetare de piata si analiza de date.

CEMPS desfasoara activitati de cercetare a pietei (studii si sondaje) cu privire la comportamentul clientilor in domeniul nostru de activitate, putand utiliza si servicii ale agentiilor de cercetare a pietei. Datele cu caracter personal vor fi utilizate numai in scopul propus.

 1. Solutionarea litigiilor.

Pentru apararea drepturilor CEMPS si pentru protejarea clientilor nostri, in contextul unor litigii sau dispute indiferent de natura acestora si de autoritatea in fata careia se deruleaza, CEMPS va putea procesa date cu caracter personal.

SECURITATEA DATELOR

Datele cu caracter personal schimbate intre CEMPS si dumneavoastra nu pot deveni accesibile sau comunicate unor terte parti neautorizate sau puse la dispozitie spre utilizare intr-un alt mod fara informarea efectuata in prealabil. Prin urmare, CEMPS va lua toate masurile tehnice si in special organizatorice necesare, in ceea ce priveste obligatiile asumate prin aceasta clauza:

 • va impiedica persoanele neautorizate sa obtina acces la sistemele de prelucrarea datelor cu care sunt prelucrate sau utilizate datele cu caracter personal; 

 • va preveni utilizarea fara autorizatie a sistemelor de prelucrare a datelor;

 • se va asigura ca persoanele care au dreptul sa utilizeze un sistem de prelucrare a datelor, au acces numai la datele la care au drept de acces si ca datele cu caracter personal nu pot fi citite, copiate, modificate sau eliminate fara autorizatie in cursul prelucrarii sau utilizarii si dupa stocare;

 • se va asigura ca datele cu caracter personal nu pot fi citite, copiate, modificate sau eliminate fara autorizatie in timpul transmiterii electronice sau transportului si ca este posibil sa verifice si sa stabileasca catre care organisme se doreste sa se efectueze  transferul datelor cu caracter personal prin mijloace de transmitere a datelor; 

 • se va asigura ca poate verifica si stabili daca si de catre cine au fost introduse, modificate sau eliminate datele cu caracter personal in/din sistemele de prelucrare a datelor;

 • se va asigura ca in cazul unei actiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, datele sunt prelucrate strict in conformitate cu normele in vigoare;

 • se va asigura ca datele cu caracter personal sunt protejate de distrugere sau pierdere accidentala;

 • se va asigura ca datele colectate in scopuri diferite pot fi prelucrate separat.

 

DREPTURILE PERSOANEI VIZATE

Dreptul de retragere a consimtamantului: Va puteti retrage consimtamantul pentru 

prelucrarea datelor cu caracter personal, in orice moment, acolo unde consimtamantul constituie baza legala a prelucrarii, prin transmiterea unui e-mail la adresa pe care v-ati exprimat acordul initial sau la adresa de email office@cemps.ro

Dreptul la rectificare: Puteti obtine de la noi rectificarea datelor cu caracter personal care va 

privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a pastra datele cu caracter personal -care sunt utilizate  continuu si care sunt in posesia sau controlul nostru- exacte, complete, actuale si relevante, pe baza celor mai recente informatii disponibile pentru noi;

Dreptul la restrictie: Puteti obtine de la noi restrictia de prelucrare a datelor cu caracter 

personal, daca:

 • contestati corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada in care noi trebuie sa verificam exactitatea; 

 • prelucrarea este ilegala si solicitati restrictionarea prelucrarii mai degraba decat stergerea datelor cu caracter personal;

 • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal, dar dumneavoastra le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept, sau va opuneti prelucrarii in perioada in care verificam daca motivele noastre legitime au intaietate fata de ale dumneavoastra. 

Dreptul de acces: Ne puteti cere informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care le 

detinem despre dumneavoastra, inclusiv informatii cu privire la ce categorii de date cu caracter personal pe care le avem in posesie sau control, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, daca nu sunt colectate direct de la dumneavoastra si cui i-au fost dezvaluite, daca este cazul;

Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal catre un alt 

operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe consimtamantul dumneavoastra sau sa fie necesara pentru executarea unui contract. Mai degraba decat sa primiti un exemplar cu datele dumneavoastra cu caracter personal, puteti solicita sa va transferam datele direct catre alt operator, specificat de dumneavoastra.

Dreptul la stergere prin care puteti obtine de la noi stergerea datelor cu caracter personal, in 

cazul in care:

 • datele dumneavoastra personale nu ne mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau sunt prelucrate in alt mod;

 • aveti dreptul de a va opune prelucrarii ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea mai jos) si sa va executati acest drept de obiectie la prelucrare;

 • datele cu caracter personal au fost prelucrate in mod ilegal.

             Cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara:

 • in vederea indeplinirii unei obligatii legale care necesita prelucrarea de catre noi;

 • in special pentru cerintele legale de pastrare a datelor;

 • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept.

Dreptul de opozitie: Ati putea obiecta - in orice moment - la prelucrarea datelor cu caracter 

personal datorita situatiei dumneavoastra speciale, cu conditia ca prelucrarea sa nu se bazeze pe consimtamantul dumneavoastra, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti. In acest caz, nu vom mai procesa datele cu caracter personal, daca nu putem demonstra motive intemeiate, legitime si un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept. Daca va opuneti prelucrarii, va rugam sa specificati daca doriti stergerea datelor cu caracter personal sau restrictia prelucrarii acestora de catre noi.

Dreptul de a depune o plangere: In cazul unei pretinse incalcari a legislatiei in vigoare privind 

confidentialitatea, puteti depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protectia datelor in tara in care locuiti sau unde a avut loc presupusa incalcare.

 

DISPOZITII FINALE

CEMPS este constienta de faptul ca normele europene din Regulamentul 679/2016 se aplica oricarui operator de date sau imputernicit situat in Uniunea Europeana si oricarei persoane care prelucreaza date cu caracter personal ale persoanelor vizate situate in Uniunea Europeana sau care le furnizeaza servicii. Prin urmare, CEMPS confirma respectarea deplina a urmatoarelor prevederi, inclusiv dar fara a se limita la:

 • capacitatea de a respecta drepturile persoanelor vizate privind stergerea, corectarea sau transferul informatiilor personale; 
 • informarea in caz de bresa de date a tuturor destinatarilor relevanti, intr-un interval maxim de 72 ore de la momentul in care o astfel de incalcare a securitatii datelor a ajuns in atentia CEMPS; 
 • indeplinirea tuturor indatoririlor obligatorii privind documentarea conformarii cu Regulamentul 679/2016.